tag:blogger.com,1999:blog-1419649418783840306.post8017124765861141761..comments2024-03-21T00:17:17.444-07:00Comments on MUND-FULD: Jesus og MUND-FULD; vi er det samme...(åbenbart)Ivan Khttp://www.blogger.com/profile/08318684986230207287noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1419649418783840306.post-23130182072461488912012-05-22T12:53:11.933-07:002012-05-22T12:53:11.933-07:00Tak for jeres feedback, fedt at I følger med. Jeg ...Tak for jeres feedback, fedt at I følger med. Jeg ved at det er stærk tobak for mange, sådan at kæfte op, Lise. Men hvis vi nu ser på antal, så er det altså ikke de højtråbende der er flest af; det er jo ikke sådan at vi bøllebanker løs på enkeltindivider. 500+ madblogs i Danmark og jeg kender 3-4 stykker som bevæger sig lidt væk fra "bare" at poste opskrift på opskrift, restaurantbesøg efter hinanden. I kunne tie os ihjel, som ingenting, men reagerer alligevel. Altså må der være noget om snakken. Du bliver træt? Jeg er noget så træt af at blive sat i bås, bare fordi mine synspunkter ikke er de samme som majoriteten i madblogland. Der er så lidt variation og personlighed, der råber til himlem. Evigt og altid den her "halløj-jeg har lavet noget med asparges" tone, den er lige så trættende. Og jeg gider ikke bare at klikke væk, ikke bekymre mig. Jeg tamper (også) løs på madbloggere, fordi de er blevet større og større dele af vores forståelse af mad og der er mange som bruger madbloggene. Det giver altså noget ansvar at bære, om man vil eller ej. Og tilsidst; jeg føler jo heller ikke at andre madbloggere er åbne for debat, de gemmer sig bag undskyldninger om privatlivsfred o.l. Hvor mange af dem stiller op og står ved hvad de er og vil? 2-3?Ivan Khttps://www.blogger.com/profile/08318684986230207287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1419649418783840306.post-36576760109725066932012-05-22T12:21:19.699-07:002012-05-22T12:21:19.699-07:00Hej Mikkel,
Ja, Ivan - og du - fortjener støtte o...Hej Mikkel,<br /><br />Ja, Ivan - og du - fortjener støtte og beundring for jeres kamp for råvarerne. Men I fortjener i mine øjne ikke ros for jeres manglende blik og respekt for, at der er andre sider af vores mad, der fortjener opmærksomhed - og at der er andre, der har fokus på de sider.<br /><br />I mine øjne er råvaren IKKE Gud. Det er smagen heller ikke. Eller dyrets livskvalitet for den sags skyld. Eller prisen. Eller oplevelsen. Eller nydelsen. Eller dyrkningsmetoden. Eller nemheden, hvormed en ret kan tilberedes. Men sådan har vi så forskellige guder, og jeg synes at det er træls med de tendenser til mad-fundamentalisme/politisk korrekthed/madmode, som jeg oplever i "de bedre kredse". <br /><br />Jeg synes fx. ikke at det er rigtigt, at et økologisk æg eller en tidligere - nu død - glad gris nødvendigvis smager bedre. Der sidder rigtig meget af vores oplevelse af mad mellem ørerne, altså i vores forudforståelse, og jeg har ikke stor respekt for de ypperstepræster, der forstener i deres tro og mister evnen til at lade sig overraske og forandre af det, der ikke passer ind i deres katekismus. <br /><br />Rådne øko-æg lugter også ringe!<br /><br />LiseLise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1419649418783840306.post-2488015766886485232012-05-22T11:47:15.369-07:002012-05-22T11:47:15.369-07:00Tak for skønt indlæg, der meget godt opsummerer mi...Tak for skønt indlæg, der meget godt opsummerer mine tanker. Men nu er jeg jo også kendt for at være én af de hellige ;)<br /><br />Jeg synes det er svagpisseri, men i øvrigt også bloggernes eget valg, at de ikke vil stå inde for en bedre råvarekultur. Det kan de sku´sagtens finde ud af ude i det store udland, uden at være hellige.<br /><br />Jeg ser hverken dit eller Mogens indlæg som dømmende, men derimod som et "call to arms". Og det er da trist at se folket gemme sig i deres små parcelhuse, og have nok i sig selv, i stedet for at tænke, "nåh ja, jeg kunne jo godt skrive - brug økologiske æg" eller "når du laver denne svineret, så brug fritgående glade svin, det smager meget bedre".<br /><br />Jeg tror der er mange der vægrer sig ved at tage ansvar i hverdagen, de vil hellere leve i deres "Matrix" og ikke bekymre sig eller tage ansvar for at ændre verden heller ikke i det små.<br /><br />Så må vi andre råbe højere, og håbe at vores efterfølgende korsfæstelse tjener til eksempel for andre der ser lyset. ;)<br />Ellers må vi tage tage en selvmordsvest på - af rådne buræg - og rulle rundt på gulvet inde på Axelborg, så de kan lugte hvad de har gang i.<br /><br />Du har min støtte og beundring for engagement og indsats.Mikkel Friis Holmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1419649418783840306.post-52447652184759383062012-05-22T10:47:55.578-07:002012-05-22T10:47:55.578-07:00Kære Ivan,
Du får lige en kommentar med på vejen,...Kære Ivan,<br /><br />Du får lige en kommentar med på vejen, for ud over at være en rigtig madblogger er jeg også en rigtig teolog - og du trykker på begge knapper.<br /><br />For det første: lad dig ikke skræmme af - udsigten til - at blive korsfæstet. Det var en del af pointen for Jesus og uden korsfæstelsen ville han ikke have haft lejlighed til - ifølge legenderne - at opstå fra de døde og på den måde vise, at han var mere end bare endnu en profet. Tag den del med sindsro. Du har en sag.<br /><br />Når det er sagt, så synes jeg, at du skal tage sammenligningen med Jesus lidt længere; måske kan du ligefrem lære noget. Jesus havde - og har - tilhængere, ikke fordi han pegede fingre eller var bedrevidende, men fordi han solidariserede sig med de svage. På billedet, som du har valgt til dit indlæg ser man ham i en af de ganske få - måske den eneste - situationer, hvor han skælder ud og bliver vred. Men læg mærke til, hvem det er, som han renser ud: det er kapitalen, kræmmerne, der har bemægtiget sig templet. Det er dem, der fortjener pisken. <br /><br />Oversat til bloglanddansk: måske ville det være klogt, at du fokuserede din galde og din uudtømmelige energi på netop storkapitalen, der med sin mærkelige logik ødelægger vores fødevarer. Du kunne så måske holde lidt igen med pisken overfor dine madbloggerkollegaer. <br /><br />Jeg er sikker på, at vi alle sammen gør det så godt vi kan - og for mit eget vedkommende kan jeg i hvert fald sige, at det IKKE virker, når nogen, som dig eller Mogens, fremturer med antydninge/synspunkter om, at det er bedre og mere ansvarligt, at blogge om fødeindustriens fortrædeligheder end det er, at blogge om sin kat og sin aftensmad.<br /><br />Derfor forholder jeg mig ikke til resten af dit indlæg. Jeg bliver simpelthen træt i hovedet af at læse (skimme) det, for jeg har en klar fornemmelse af, at du er så sikker i dit valg af vinkel/sag, at du slet ikke er åben for en ægte dialog om tingene. Og så keder jeg mig, uanset hvor meget du end må have ret i dine synspunkter, og selvom du råber meget højt.<br /><br />Nu går jeg ud og bager en småkage! Hvis den bliver god, kommer den på bloggen senere... :-)Lise Lotzhttps://www.blogger.com/profile/07682549460221410148noreply@blogger.com