søndag den 28. oktober 2012

Vi skal drukne et website, folkens...

Der er tre måder man, som menneske og forretning kan eksistere. Stort, småt og råddent. 
Når en forretning, et levebrød, et wbsite som Findopskrifter.dk; baseres på at snyde andre, til at gøre forretningsmæssigt eller rettere, hitmæssigt, selvmord; er det bundråddent. 

Heldigvis kan det stoppes; derfor dette indlæg om madbloggeres ret til deres eget indhold. Det handler også om at eksekvere den stærkeste magt, man har som menneske; retten til at fortælle andre sin side af sagen.

Vil du vide hvad det tekniske og grundlæggende går ud på; tjek MadbeVægelsens forklaring her. og det helt detaljerede på Grydeskeen.dk her

Dette er sagen som den lægges ud via Bergholdt.net:
"På dansk grund er Findeopskrifter et eminent godt eksempel på en dot com-inspireret parasit. En parasit, der igennem basale psykologiske mekanismer snyder danske madbloggere til at tro, at det er en god idé for dem at tilmelde sig madportalen.
Men det er det ikke. Findeopskrifter beder bloggerne tilføje et lille badge med et link til hjemmesiden. For hver side på en blog genereres et link. Bloggerne bliver lovet øget synlighed og trafikafkast til gengæld. Når Findeopskrifter linker til de madblogs, der deltager, sættes der et ‘vi stoler ikke på dig’-signal på linket (en no-follow-attribut)."

På papiret får siden hits; i realiteten havner de alle hos Findopskrifter.dk. Sagt lidt mere enkelt; når en madblog er meldt ind hos Findopskrifter.dk, vil hvert hit via Findopskrifter.dk for altid mærke den gældende madblog, som no go for den søgende computer. Ikke flere hits til madbloggen, der ingenting opdager, for der tælles jo stadig hits hos Findopskrifter.dk. 

Hm, så det er vel bare det. Den kloge narrer den mindre kloge; det handler alt sammen om at dele og tage; der der tager mest, har vundet. Særligt i dag, med det hersens internet, hvor alt kan deles og bliver gjort.
Jeps, helt sikkert, hvis man vil leve et råddent liv. At tage madbloggeres, nærmest allesammen rene amatører; tage deres trafik fra dem, så de langsomt dør hen; efter at have inviteret dem til netop at gøre det imod sig selv. Hvordan kan man stå op om morgenen og tage afsted til den slags arbejde? 
Ikke engang en bændelorm er interesseret i at dens vært dør, men i en verden af perversiteter, er det blevet helt legitimt at bløde andre forretninger ihjel, og tjene penge på det. Vi ved det kan gøres; det gør det ikke rigtigt.

Forargende, men efter at vreden har lagt sig, bilver man også mere klarsynet. Det er allerede nævnt at dette indlæg, er en støtteerklæring til de madblogs, der lider under dette. Og bedst af alt, ved at læse dette indlæg, er du allerede med i kampen imod Findopskriften.dk. Dette indlæg linker nemlig til en anti-links-site, som vil få Google til at gøre præcis det samme ved Findopskriften.dk, som sitet gør ved andre; bombe det ned af søgelisterne, for at det så kan lide en stille død, langtnede i søgelisten hos Google.

It´s called citizen activism, baby. Tak for at du læste med her.

Link til Bergholdts skriv om sagen, her


Bidragende til kampen i mod udnyttelse og ihjelslåning afmadblogs stiger stadigt; her er en række links fra Dag 2(direkte nolet fra Klidmoster.dk

Klidmoster: http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html:

Grydeskeen: Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv

Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk - En parasit, der bør udryddes! 


Kristinas Køkken: Findeopskrifter - nej tak


Madbevægelsen: Findeopskrifter.dk: Kunsten at fodre hunden med dens egen hale & tjene penge på det samtidig


Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes


GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter


Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!


Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!


Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere 

Spisekammeret: Findeopskrifter.dk - et stærkt vanedannende stof


Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!12 kommentarer:

 1. Tak for den gode information.
  Mit link er nu fjernet..
  Så må vi se om min blog dør med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 2. hjertens gerne. Og følg endelig de andre der skriver om dette, de er så meget bedre; jeg har smidt links i facebookgruppen: https://www.facebook.com/pages/MUND-FULD/327084380020

  SvarSlet
 3. Hej Ivan.
  Jeg var kortvarigt listet derinde men smuttede hurtigt igen,da jeg så alle reklamerne.

  Muligvis mig der ikke forstår..
  Hvad mener du når du skriver : "Dette indlæg linker nemlig til en anti-links-site"

  SvarSlet
 4. Her skulle den helt rigtige og pædagogiske forklaring: http://kasperbergholt.org/findeopskrifter-dokumentation/

  Når vi anti-poster, kommer vores rankings højere end findopskrifter, der på dén måde får et skaud af deres egen medicin.

  SvarSlet
 5. Hej,

  Det glæder os, at du har lagt mærke til Findeopskrifter, men vi er kede af at høre, at du føler, som du gør angående hjemmesiden. Vi ønsker, at Findeopskrifter fungerer som en søgemaskine for opskrifter og for at kunne levere trafik, må vi også få noget trafik ind. I løbet af kun sidste uge sørgede vi for over 200000 besøg til madbloggere i Danmark. Trafikken kommer fra flere kilder og den organiske trafik fra søgemaskiner er en af kilderne. Angående optimering af hjemmesiden, så følger vi de samme standarder, som andre større hjemmesider også følger, f.eks. når det gælder no-follow attributtet på eksterne links, præcis som Wikipedia og Google gør. Med hensyn til Widget, så er det helt frivilligt for blogs at gøre brug af denne. Næsten halvdelen af de blogs, som er med i vores indeks, er ikke en del af toplisten og det er ikke nogen krav for os at sørge for trafik til bloggenes opskrifter. I modsætning til hvad du tror, så værdsætter de allerfleste bloggere at være en del af Findeopskrifter og ser hvordan de ryger op i toplisten flere gange om ugen. Når det kommer til reklame, er det ingen hemmelighed, at hjemmesiden, som så mange andre hjemmesider og produkter, er finansieret af annonceindtægter, som bruges på vedligeholdelse og løbende forbedring af hjemmesiden.

  SvarSlet
 6. http://www.youtube.com/watch?v=ssC77hapv0g

  SvarSlet
 7. Hej, jeg vil også gerne fjerne min blog fra findeopskrifter - men jeg kan faktiske ikke gennemskue, hvordan man gør?! Sender man bare en mail eller hvordan?
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 8. Du sender dem bare en mail, det er set at de skal have flere, men så fjernes man også. Join denne gruppe her, det er herfra kampen startede https://www.facebook.com/groups/166567753369891/

  tak for at du støtter op.

  SvarSlet
 9. Lige et spørgsmål:
  Hvis en person søger efter opskrifter på banankager, er personen så ikke bedre stillet med en side, som viser 12 opskrifter side-om-side (evt med uddrag), fremfor en side som kun viser 1 opskrift?

  SvarSlet
 10. helt sikkert, men på findeopskrifter, vil der ikke blive linket til de små 12 sider, med hver sin opskrift; men til findeopskrifter selv. De små sites misser over længere tid trafikken på sin ene opskrift, den ligger nu hos findeopskrifter, som var det deres eget. Samtidigt har findeopskrifter et stort annoncesalg; kroner de kun kan tjene fordi de bruger de små sites arbejde. Så, jo, som banankageopskriftsøger er det da fedt at finde et samlet site, med mange opskrifter på. Men for de små blog, er det ødelæggende for trafikken OG findeopskrifter scorer annoncemillioner på dem ovenikøbet. brug annoncefri sites med link til original sites; som foodgawker i stdet.

  SvarSlet
 11. Well done with the post!! it was an awesome post!!

  SvarSlet