søndag den 8. januar 2012

To skridt frem og ét tilbage...

Blot et hurtigt recap, her i året 2012 første tider, om de fremtidige planer for MUND-FULDs arbejde.

Det var med sød forventning i stemmen, at vi kunne meddele at planerne var en rejse til det forjættede land, og hvilke forventeninger der var til at se hvordan man arbejder i stor skala med bla. unge og mad, læs her.
Desværre vokser træerne jo ikke ind i himlen og i julen måtte vi erkende at der ikke er kommet fondsmidler nok til at at hele familien tager til Californien. Sad, but true; ikke nogen rundtur til skolehaver, madsteder, bryggerier o.l. denne gang. Detb er nu ikke gået helt i ssort med at få inspiration for over there. Vi har fået god kontakt til andre, mere heldigtstillede, der flere gange nu, ahr været ovre og arbejde med præcis de samme emner. Samme folk, er langt fremme i bussen på flere andre ungdom-fødevarer-uddannelse-fremtids rettede projekter og går det som MUND-FULD gerne ser det; får vi suget os godt fast dér. Vi glæder os, Morten.

Og mere på plussiden, så går det forbavsende godt med det 3år-løfte denne blog aflagde efter OPUSseminariet i oktober, læs her. Kort fortalt, ser denne blog et kæmpe potentiale i at rette jord-til-bordfag imod den del af vores ungdom, som af forskellige årsager ikke lige står til at fortsætte i gymnasiet efter endt grundskole.
De tanker er man(blevet) meget opmærksomme på hos de tilbageværende hus- og håndarbejdsskoler i Danmark. Nærmere betegnet vil denne blogs arbejde fra marts og frem til sommerferien bestå i at konstruere en jord-til-bordlinje på Skårupskolen, Sydfyn. Sydfyn, der jo er den heldige indehaver af Svendborg, Danmarks eneste Citta Slow, med alle de muligheder det indebærer for samarbejder på kryds og tværs, for at kunne få flere unge til at vide mere om produktion, distribition, salg, forarbejdning, formidling, præsentation, tilvirkning o.l. med fødevarer. God start på de tre år.

Og godt nytår igen, næste gang MUND-FULD dukker op, bliver det med tanker om danske fødevarerproducenters brug af termer som "respekt for håndværket".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar