onsdag den 16. februar 2011

Nationalpark DK

Der er nu offentilg høringsrunde om Nationalpark Sydfyn og herfra skal du også opfordres til at give dit besyv med. Det kan man her .

MUND-FULD er helt og holdent for en nationalpark; faktisk  er det sådan at vi mener at man lige så godt kan omdanne hele landet til en økologisk nationalpark og gøre klar til at være et oplevelseland og ikke et produktionsland. At være first mover som hel nation vil skabe fordele, fremfor andre (lande) der bagsræberisk vil holde fast i et subsidieret og forurenende produktionsapperat, a la det nuvæende danske.

Kampagnevideo FOR nationalparken(med en noget tilknappet herre) her
Det eneste, sjove, men noget tyndt argumenterede, modstykke her

Det var forresten spænende at se programmet "De Grønne Pionerer" i fredags, hvor fødevarer var i fokus. Her blev en begisk kantinekok, en fransk grøntsagsavler og en polsk udviklingskonsulent præsenteret, med hver deresløsninger på et fremtidigt fødevareforbrug.
Belgieren havde omlagt sin kantine til økologi og lokal produktion, til etøkonomisk ansvarligt niveau
Franskmanden havde et socialt projekt med grøntsagsproduktion kørende; to succéer ud af to.
Polakken arbejde med at bevarer lokale traditioner i landsbyer, ved at skabe bevidsthed om det, for de lokale selv.

Meget interessant, for det burde jo også være vejen for et lille, vævert land som Danmark. Den nærmeste fremtid vil vise os om vi kan efterligne vore forfædre og skabe innovation i national skala; til forbillede for resten af verden.

Et fakta,der tegner for, er de 15% fødevare er steget i pris det seneste år. It´s wake up time, folks!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar