onsdag den 14. marts 2012

Arbejd, køb, dø

6 ugers dårligt knæ m.m., har reduceret denne blogs indehaver tilbage som en slave af de danske indkøbsforhold igen. Ingen dumpster diving, ingen kaninslagtninger, ingen køren rundt til de lokale producenter; kun supermarkedet er det blevet til. What a nightmare.
Godt man har haft  H. C. Flores´"Food, not lawns" ved sin side. Der kan vi finde svar på hvordan vi kan løse vores egne små problemer; ved at hjælpe andre samtidigt.

Det er så sindsygt dyrt at skulle købe alle sine førdevarer i et suprmarked, at jeg ikke forstår at der er et folkeligt oprør igang, alene på dén baggrund.
15 kroner for et hvidkålshovede?? Dristede os til at tage en kop kaffe i en Baresso; helt almindelig slavekaffe fra kanden, hældt op af den mest verdensfjerne ungmø; 23 kroner?? Så tro pokker da at opgøret med den store købedjævel lader vente på sig; folk har jo travlt nok med at tjene penge til de opskruede dagligvarepriser. Alt for travlt med at fodre købelysten i sig selv.
Det kan ikke passe at dette er opskriften på verdens lykkeligste land.

Da dennes  herværende sygepasser og fader fornyligt skulle have skulle have noget medicin, fik han afvide at det var dyrt; 300,- for en kur på en uges tid. Men han blev beroliget af apotekeren senere; de 250 blev betalt af sygesikringen. Min far var glad, lægen fik fyret en recept hurtig af og der var penge til medicinfabrikanten også. Masser af penge skulle man mene. De penge kommer fra den samme danske stat som fattes penge. Så mange fattes den, at der fra poltisk hold nu langes ud efter alle de grupper af befolkningen, som på den ene eller anden måde får udbetalt penge fra samme stat.

Børn i skolen får snart betalt undervisning fra bankerne, familiefesterne går med at tale om renter og lån, i den store verden dør børn af spekulanters flytenrundt med fødevarepriser.
Er du ikke snart ved at være træt af det? At de fåkin penge skal styre dit liv. Den eneste grund til du ikke gør op med det hele, er at du skylder kreditforeningen, ikke sandt?
Jeg gør og jeg er meget træt af det. Men hvor starter man, hvis man virkelig gerne vil fri af et kapitalforblændet samfund og bare vil have mere tid til at gå, elske, lege, nyde, arbejde og så igen. Bygger en ny Thylejr måske? Men hvorfor pokker skal de selvbyggere altid rode sådan, det gider jeg sgu´ikke bo i. Det er jo sådan bønderne heromkring tér sig; smider alt deres habbengut hvor de vil.Det er der ingen ændring i.

For denne blog er det  tydeligt at se; denne her klarer vi ikke ved at lave lidt regnvand til skyllevand i toilettet. Heller ikke ved at købe fair trade. Den her klarer vi kun, hvis vi stopper med at anderkende den kapitalistiske idé om at lån holder samfundet igang, som den eneste gangbare. Hvis du kaster et blik i din lokale gågade, er det så det liv du ønsker dig? Alle butikkerne, alle købemulighederne, alle pengene du skal tjene for at holde dem igang. Trænger du aldrig til en pause? Ikke en købt ferie ved poolen i et spansk plastikhotel. Nej, en rigtig pause, en livslang pause fra din rolle som skaffedyr til pengemøllen.

Skråt op med et par kaniner i baghaven og nogle letkøbte ord på en blog, dette her er vores liv. Jeg vil finde et roligt sted at lave et solidt måltid mad, servere en god øl, se dig slappe af. Måske er det for dig bare det samme, en butik, men det kunne jo være at du kunne bytte dig til det jeg havde. Det kunne være at jeg ville aftage din musik, dine gulerødder, dit selskab som betaling.
Det kan være at du ville gøre det samme for mig?3 kommentarer:

 1. HØRT! Gir du en øl så gir jeg...øh..nogle 3 cm lange purløg - det er vist hvad haven byder på pt. Meen så er der alt det andet er ikke kan spises men dog væsentligt: lærkesang, klukkende å, lugten af muld, en humlebi, krokus og påskeklokker, og snart brægede lam.

  :-)ette

  PS du må snart på privathospital med det ben!? Antikapitalist eller ej, så er offentlige sygehuse bare ikke det bedste sted at blive udredt i disse år.

  SvarSlet
 2. Jeg kan sagtens se pointen i dit indlæg, og jeg vil give dig ret i at det er ærgerligt at de værdier der generelt vægtes højest i samfundet i øjeblikket er vækst og materielle goder. Dog bider jeg mærke i din bemærkning omkring verdens lykkeligste land. Jeg finder det en smule ironisk at du nævner dette i en sammenhæng hvor du kritiserer og bestemt ikke bidrager til lykken i et land, nemlig ved at kritisere ting som du ikke ved noget om. Eller dvs. det formoder jeg ikke at du gør.
  - Et citat fra dit indlæg:"kaffe i en Baresso; helt almindelig slavekaffe fra kanden, hældt op af den mest verdensfjerne ungmø; 23 kroner??"
  At kalde noget at den fineste kaffe på markedet som er dyrket under gode vilkår for slavekaffe, får alligevel mig til at studse over hvordan du kan få dig selv til at sidde og skrive om opskriften på verdens lykkeligste land.. Nu skal jeg ikke kunne vide om du har været uheldig med din betjening hos baresso, men det er som regel, ungmø eller ej (hvilket forresten også er fuldstændig underordnet ift. din pointe i sammenhængen) nogle mennesker som er passionerede omkring deres arbejde og den service de yder. Jeg synes hele din kritik af samfundet og slavekaffen og ungmøerne der serverer den, kommer til at virke en smule helligt.. for hvordan er det lige du selv bidrager til samfundet? - nu skal jeg heller ikke begynde at skrive om noget jeg ikke ved en dyt om (nemlig dig og dine bidrag til samfundet). Så du må undskylde hvis jeg har dannet mig det forkerte indtryk af dig og din blog, men på mig virker det heller ikke som opskriften på verdens lykkeligste land at kritisere dele af vores land som allerede er velfungerende.

  Jeg er normalt ikke typen der gider debattere om så underordnede ting, men jeg må bugge under for min provokation når du sætter tingene på spidsen som jeg opfatter det. Jeg går meget ind for at ytring og debat, men læs lige på lektien først ;)

  SvarSlet
 3. Nu skal jeg lige tænke tilbage, det er trods alt et snart 3 år gammelt indlæg. Jeg forstår ikke helt, jeg ved at kaffen fra Baresso ergod, men ikke at den skulle være så god som de selv hævder? Jeg husker ikke her om det er fairtrade,en fairtrade er jo desværre langt fra garant for en fair handel og behandling af bønderne, der laver kaffen. http://www.pickledpolitics.com/archives/2546

  For resten af din, annonyme, kritik, tror jeg bare at jeg vil lade den ståved at jeg ikke altid er fan at ros-ris-ros modellen. man behøver ikke altid at komme med konstruktive forslag, når man foreligger en kritik. Tak for at du læser med.

  SvarSlet